Συχνές Ερωτήσεις

Εάν έχετε κοσμήματα σε κίτρινο χρυσό, λευκό χρυσό ή ροζ χρυσό, μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε άμεσα μετρητά! Ο χρυσός πρέπει να είναι 8 καρατίων και άνω και μπορεί να είναι σπασμένος ή φθαρμένος ή ακόμη και να λείπουν κομμάτια, όπως ένα μονό σκουλαρίκι ή κομμάτι μιας αλυσίδας.

Αν έχετε, λοιπόν, κολιέ ή αλυσίδες, κρεμαστά ή μενταγιόν, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, βώλους χρυσού, οδοντικά κράματα χρυσού, ράβδους ή νομίσματα που δεν θέλετε πια, μπορείτε να τα μετατρέψετε όλα σε άμεσα μετρητά.

Εάν έχετε ασημένια αντικείμενα, κοσμήματα, νομίσματα που δεν χρειάζεστε πλέον, μπορείτε να τα φέρετε σε ένα κατάστημα μας και να σας δώσουμε προφορά σύμφωνα με την τιμή που έχει το ασήμι τη συγκεκριμένη περίοδο.

• Κίτρινο χρυσό
• Λευκό χρυσό
• Ροζ χρυσό
• Βέρες
• Δαχτυλίδια
• Αλυσίδες
• Μενταγιόν
• Σκουλαρίκια
• Οδοντικά κράματα χρυσού

• Νομίσματα
• Μπρασελέ & Βραχιόλια
• Βώλους & Ράβδους
• Φθαρμένα κοσμήματα
• Σπασμένα κοσμήματα
• Κοσμήματα από χρυσό & λευκόχρυσο
• Αργυρά κοσμήματα & αντικείμενα
• Ρολόγια

Η Prince Gold έχει άδεια ως έμπορος μεταχειρισμένων ειδών χρυσού και ασημιού και μόνο και όχι «συλλεκτικά είδη». Εξετάζουμε μόνο την περιεκτικότητα του αντικειμένου σε χρυσό ή σε ασήμι και όχι στην εμπορική. Εάν έχετε νομίσματα ή επώνυμα κομμάτια, σας προτείνουμε συνήθως να τα πάτε σε κάποιον που εμπορεύεται συγκεκριμένα αυτά τα είδη ως αντίκες ή συλλεκτικά είδη, ώστε να δείτε εάν το αντικείμενό σας έχει μεγαλύτερη αξία.

Οι αριθμοί που βλέπετε μερικές φορές στα κοσμήματά σας δείχνουν τα καράτια του χρυσού, δηλαδή το ποσοστό καθαρότητας του χρυσού. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον απλό πίνακα για να ταξινομήσετε τα κοσμήματά σας προτού επισκεφθείτε το πλησιέστερο κατάστημα της Prince Gold.

Καράτια Σφραγίδα ή σήμανση Περιεκτικότητα σε καθαρό χρυσό
8kt 333 33.3%
9kt 375 37.5%
10kt 417 41.7%
12kt 500 50.0%
14kt 585 58.5%
15kt 625 62.5%
16kt 667 66.7%
18kt 750 75.0%
19.2kt 800 80.0%
20kt 833 83.3%
21kt 875 87.5%
22kt 917 91.7%
24kt 999 99.9%

Αν το κόσμημα ή αντικείμενό έχει επάνω του τη σφραγίδα «925» σημαίνει «Ατόφιος άργυρος»

Η Prince Gold δεν αγοράζει τα επιχρυσωμένα κομμάτια (με λεπτό έλασμα χρυσού), τα επιμεταλλωμένα κοσμήματα ή τα φο-μπιζού καθώς δεν μπορούν να επεξεργαστούν από την εταιρεία μας. Αν έχετε κομμάτια με τις παρακάτω σημάνσεις δυστυχώς δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε.

KT GP = «Επιχρύσωση»

KT GF = «Ντουμπλέ»

KT GEP = «Ηλεκτρολυτική επιχρύσωση»

AVON, «O», Oroton, MONET ή Roman = «Φο-μπιζού»

HGE = «Ηλεκτρολυτική επιμετάλλωση με παχύ στρώμα»

RGP = «Επιχρύσωση με λεπτό έλασμα» ή «Επίστρωση χρυσού»

Είναι σημαντικό για κάποιον που σκέφτεται να πουλήσει ένα χρυσό ή ασημένιο αντικείμενο να έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την καθαρότητα των αντικειμένων του. Είναι σύνηθες το φαινόμενο αντικείμενα που έχουν αγοραστεί ως χρυσά ή ασημένια να είναι τελικά ένα  επιμεταλλωμένο προϊόν.
Για να σας προστατεύσουμε και να βεβαιωθούμε ότι αυτά που πουλάτε είναι αυθεντικά, είναι σημαντικό να ελεγχθεί η καθαρότητα του χρυσού ή του αργύρου.

Στην Prince Gold, ο έλεγχος αυτός γίνεται μπροστά σας!

Η πρώτη δοκιμή ονομάζεται «μαγνητικός έλεγχος» και πραγματοποιείται τοποθετώντας έναν μαγνήτη πάνω από το κόσμημά σας. Εάν το κόσμημα κολλήσει στον μαγνήτη, αυτό σημαίνει ενδεχομένως ότι δεν είναι γνήσιο ή ατόφιος χρυσός (καθώς ο καθαρός χρυσός δεν είναι μαγνητικός).
Εάν τα χρυσά σας αντικείμενα περάσουν τον μαγνητικό έλεγχο, το επόμενο βήμα είναι ο «έλεγχος με τον φακό». Κατά τον έλεγχο αυτό, χρησιμοποιείται ένας μεγεθυντικός φακός όπως αυτός που χρησιμοποιούν οι κοσμηματοπώλες για την εξέταση όλων των σημάνσεων των αντικειμένων, όπως οι σφραγίδες που υποδεικνύουν τα καράτια του κομματιού. Αναζητήστε τις στην εσωτερική πλευρά των κομματιών σας ή σε μια περιοχή που δεν είναι εμφανής όταν τα φοράτε. Μην ξεχνάτε ότι το γεγονός και μόνο ότι ένα κομμάτι φέρει σφραγίδα ορισμένων καρατίων δεν αποτελεί εγγύηση ότι είναι όντως τόσα καράτια.
Μέρος της τελικής διαδικασίας είναι ο «έλεγχος με οξύ». Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μία σταγόνα ειδικού οξέος για τον έλεγχο χρυσού επάνω σε μια λεπτή στρώση χρυσού από τα κομμάτια σας. Η διαδικασία αυτή ενδέχεται να αφήσει ένα αόρατο σχεδόν σημάδι στον χρυσό σας, αλλά δεν υποτιμά σε καμία περίπτωση τα κομμάτια σας. Εντούτοις, αυτό το λεπτό επίχρισμα χρυσού είναι συνήθως αρκετό για να μπορέσει το οξύ να «αντιδράσει» και να δώσει, κατά συνέπεια, ένα τελικό αποτέλεσμα για εσάς και τον αγοραστή χρυσού μας.
Ο τέταρτος έλεγχος περιλαμβάνει το λιμάρισμα του κομματιού για την εξασφάλιση ενός δείγματος και διεξάγεται μόνο εάν δοθεί άδεια από τον πελάτη.

Αν δεν χρειάζεστε πια το παλιό σας ρολόι ή είναι κατεστραμμένο μπορείτε να το φέρετε σε κάποιο κατάστημά μας. Σε ρολόγια που δεν έχουν αξία ως ρολόγια δίνεται τιμή  για το μέταλλο τους αν έχουν χρυσό ή ασήμι.

Πιθανά κατά 99 % το κόσμημά σας δεν είναι από πλατίνα αλλά από λευκόχρυσο. Συχνά οι καταναλωτές μπερδεύουν αυτά τα δυο. Αυτό όμως που αρκεί να ξέρετε είναι ότι η πλατίνα είναι ένα είδος ευγενούς μετάλλου, αρκετά σκληρού στην επεξεργασία του και για αυτό με λιγότερη προτίμηση από τους κατασκευαστές κοσμημάτων ενώ ο λευκόχρυσος είναι κράμα χρυσού που έχει την ίδια αξία με το κίτρινο χρυσό.

Στον κλάδο της αγοράς χρυσού, όταν πουλάτε τα χρυσά σας αντικείμενα, τα πουλάτε σαν μεταχειρισμένα αγαθά ακόμη και αν είναι ολοκαίνουρια! Αυτό σημαίνει ότι η Prince Gold τα αγοράζει από εσάς σε τιμή μεταχειρισμένου χρυσού ή τιμή χονδρικής και η προσφορά που σας κάνουμε αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό. Η τιμή που αγοράζετε ένα αντικείμενο από κοσμηματοπωλείο έχει το κόστος του τεχνίτη και τα έξοδα λειτουργία της επιχείρησης και είναι αυτό που λέμε τιμή «λιανικής» ή «συναλλαγής».

Αφού ελέγξουμε τον χρυσό ή τον άργυρο για τη γνησιότητα του, ο χρυσός και το ασήμι ζυγίζονται και στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά εισάγονται στον υπολογιστή και υπολογίζεται αυτόματα η τιμή χονδρικής/μεταχειρισμένου χρυσού/ αργύρου για τα αντικείμενά σας.
Εάν αποδεχτείτε την προσφορά μας, θα λάβετε άμεσα μετρητά!

Η «τιμή αγοράς» για τον χρυσό είναι η τιμή του χρυσού στο χρηματιστήριο δηλαδή η τιμή που καταβάλλεται από τους χρηματιστές.  Η Prince Gold είναι υπερήφανη για τις ισχυρές σχέσεις της με την τοπική, την εθνική και τη διεθνή νομοθεσία. Πασχίζουμε πάντοτε να παραμένουμε ανταγωνιστικοί και να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Ως αγοραστές χρυσού, μας ενδιαφέρει μόνο η περιεκτικότητα των κομματιών σας σε χρυσό, καθώς δεν πραγματοποιούμε αγοραπωλησίες πολύτιμων λίθων. Ανάλογα με το βάρος και τον αριθμό των πολύτιμων λίθων, ο αγοραστής χρυσού μπορεί να προσαρμόσει ελαφρώς τους υπολογισμούς για να λάβει υπόψη το επιπλέον βάρος των πετραδιών.

Ο κλάδος των εμπόρων μεταχειρισμένων ειδών υπόκειται σε αυστηρές ρυθμίσεις και αυτό συμβαίνει για τη δική σας ασφάλεια και ψυχική ηρεμία. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο και το ΑΦΜ. Επίσης για τους αλλοδαπούς από χώρες εκτός Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν μαζί τους Άδεια Παραμονής.

Μεταβείτε απλώς στη σελίδα με τα Καταστήματά μας

Η Prince Gold συμμετέχει ενεργά στην ανακύκλωση χρυσού, προστατεύοντας το περιβάλλον από τις οδυνηρές επιπτώσεις που έχουν για τον πλανήτη μας οι εξορύξεις χρυσού. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το θέμα της ανακύκλωσης στη σελίδα μας . Τα αντικείμενα που αγοράζονται υπόκεινται σε επεξεργασία ανακύκλωσης και επαναπωλούνται σε μορφή ράβδων για πρώτη ύλη στους κοσμηματοποιούς ή τη βιομηχανία.

Ανάλυση: ένας έλεγχος που προσδιορίζει την καθαρότητα του μετάλλου.

Κράμα: μείγμα μετάλλων. Ο επεξεργασμένος χρυσός αποτελεί συνήθως κράμα που περιέχει μια μικρή ποσότητα κάποιου άλλο μετάλλου.

Τιμή προσφοράς/τιμή ζήτησης: η «τιμή προσφοράς» ή «τιμή αγοράς» είναι η τιμή που είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο αγοραστής για τον χρυσό (ράβδοι). Η «τιμή ζήτησης» ή «τιμή πώλησης» είναι η τιμή που προσφέρει ο πωλητής.

Ράβδος: επεξεργασμένος χρυσός καθαρότητας τουλάχιστον 99,5%. Ο επεξεργασμένος χρυσός έρχεται συνήθως σε ράβδους, σφραγίδες, νομίσματα ή όγκους.

Χρυσός: Πολύτιμο μέταλλο, εξαιρετικά ελατό, που δεν οξειδώνεται και δεν αμαυρώνεται. Ο χρυσός αναμειγνύεται με άλλα μέταλλα όπως ο άργυρος, ο χαλκός ή το νικέλιο για να σκληρύνει. Η αναλογία χρυσού προς άλλα μέταλλα φαίνεται στην περιεκτικότητα σε καράτια.

Ντουμπλέ (GF): κοσμήματα ή αντικείμενα στην επιφάνεια των οποίων εφαρμόζεται φύλλο χρυσού. Τα νεότερα αντικείμενα έχουν σήμανση που υποδεικνύει πόσος και τι είδους χρυσός χρησιμοποιήθηκε στην επίστρωση. Παράδειγμα: η σήμανση 1/20 14kt GF σημαίνει ότι το κομμάτι φέρει επικάλυψη χρυσού 14 καρατίων και το βάρος του χρυσού είναι τουλάχιστον 20% του συνολικού. Η Prince Gold δεν αγοράζει ντουμπλέ αντικείμενα.

Επιχρύσωση (GP): εφαρμογή ενός στρώματος χρυσού σε ένα βασικό μέταλλο, συνήθως με Ηλεκτρολυτική επιμετάλλωση (GEP). Πρόκειται συνήθως για ένα πολύ λεπτό έλασμα, που είναι πιθανόν να φθαρεί γρήγορα. Τα κοσμήματα μπορεί να είναι επίσης επιχρυσωμένα με παχύ στρώμα (HGP)· σε αυτήν την περίπτωση ο χρυσός εφαρμόζεται σε ένα βασικό μέταλλο κατά τον ίδιο τρόπο αλλά σε παχύτερο στρώμα. Η Prince Gold δεν αγοράζει επιχρυσωμένα (GP), επιμεταλλωμένα ή επιμεταλλωμένα με παχύ στρώμα (HGP) αντικείμενα.

Κόκκος: μία από τις πρώτες μονάδες βάρους για τη μέτρηση χρυσού. Χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα και ονομάστηκε έτσι διότι το βάρος ισούταν με έναν κόκκο σιταριού. Ένας κόκκος ισούται με 0,0648 γραμμάρια.

Στάμπα: σήμανση ή σφραγίδα σε αντικείμενο επεξεργασμένου χρυσού που προσδιορίζει τον παραγωγό

Καράτι (k ή kt): είναι ο βαθμός καθαρότητας του χρυσού που ισούται με 1/24 μέρη. Ο καθαρός χρυσός είναι χρυσός 24 καρατίων, ο χρυσός 18 καρατίων είναι χρυσός 18/24, ο χρυσός 14 καρατίων είναι χρυσός 14/24 και ούτω καθεξής.

Οξείδωση: η αμαύρωση ή άλλου είδους αλλαγή του μετάλλου λόγω όξινης εφίδρωσης. Ο χρυσός υψηλών καρατίων δεν αμαυρώνεται.

Πλατίνα (Pt ή Plat): είναι το πιο σπάνιο από τα 3 πολύτιμα μέταλλα. Είναι σκληρότερο υλικό από τον χρυσό ή τον άργυρο και πολύ πυκνό, γεγονός που το καθιστά πιο ανθεκτικό για την κατασκευή κοσμημάτων. Η πλατίνα έχει λευκότερο χρώμα από τον άργυρο και είναι ανθεκτική στην αμαύρωση.

Κόκκινος χρυσός: κράμα χρυσού με υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό. Όσο πιο υψηλή είναι η περιεκτικότητα σε χαλκό, τόσο πιο κόκκινο γίνεται το κράμα.

Ροζ χρυσός: χρυσός με ρόδινη απόχρωση.

Ατόφιος άργυρος (925): ατόφιος άργυρος είναι ο άργυρος καθαρότητας 925 μερών στα 1.000 ή 92,5% άργυρος και 75 μέρη στα 1.000 ή 7,5% χαλκός. Ο χαλκός προστίθεται για τη δημιουργία κράματος και τη σκλήρυνση του αργύρου.

Λευκός χρυσός: κράμα χρυσού με νικέλιο ή παλλάδιο. Είναι λευκότερος από τον άργυρο λόγω της περιεκτικότητας σε νικέλιο.

Η Prince Gold βρίσκεται στον κλάδο της αγοράς χρυσού εδώ και 6 χρόνια με περισσότερους από 10.000 ευχαριστημένους πελάτες. Εύκολα θα βρείτε ένα κατάστημα Prince Gold, που να σας βολεύει σε κοντινή τοποθεσία.
Οι διαδικασίες εκτίμησης των αντικειμένων είναι διαφανείς και δίνουμε ιδιαίτερη αξία στην άριστη εξυπηρέτηση τους πελάτη μας. Με τη αποδοχή της προσφορά μας, λαμβάνετε άμεσα μετρητά. Επίσης, είμαστε μία ενεργή εταιρεία στην ανακύκλωση χρυσού και με το να μας επιλέξετε  συμβάλλετε κι εσείς στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της ρύπανσης που προκαλείται από τη διαδικασία εξόρυξης ακατέργαστου χρυσού

Η μεταλλουργία χρυσού είναι μια εξαιρετικά ενεργοβόρα βιομηχανία, με σημαντική «συνεισφορά» στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ο χρυσός εξορύσσεται σε ορυχεία υπαίθριας εκμετάλλευσης. Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει εκσκαφές και εκρήξεις για τη δημιουργία κρατήρων τεραστίων διαστάσεων στον εξωτερικό φλοιό της Γης. Το αποτέλεσμα; Λιγότερα από 10 γραμμάρια (5/100) μιας ουγγιάς χρυσού ανά τόνο πετρωμάτων.

Η διαδικασία ανακύκλωσης των παλιών, σπασμένων και φθαρμένων κοσμημάτων σας, συμβάλλει στη δημιουργία ενός καθαρότερου περιβάλλοντος.